På den 2. side: Den lyserøde elefant

Søndag aften optræder jeg sammen med Dennis Nørmark og Pia Christmas-Møller i ‘På den 2. side’ på DR2, hvor vi taler om akutpakken.

Det blev vist en lidt rodet debat med en lidt svag indsats af undertegnede.

I sådanne tilfælde kan man heldigvis altid ty til fx. en grisefarvet elefant.

 

 

Elefanten, der er fastgjort til en snoet sugerør, kom på banen, da talen faldt på oprettelse af offentlige jobs som svar på arbejdsløsheden. Det er tilsyneladende en udbredt opfattelse at sådanne jobs er ‘kunstige’ og meningsløse.

Elefanten tjente som eksempel på, at blot fordi et job er i privat regi, så behøver det ikke at være meningsfuldt hverken for den enkelte eller for samfundet.

3 thoughts on “På den 2. side: Den lyserøde elefant

  1. Fear is fear. But it’s an issue of scale. In general, prelmobs across Scandinavia are at a minute scale compared with other countries, yet they seem to have about the same level of fear and complain as much as people in other countries. I think it’s just what you are used to. People’s scale of what is acceptable is quite different in different contexts and countries. However, it’s an objective truth (not subjective perception) that biking in New York is vastly more likely to result in a serious or fatal injury than even the most dangerous street in Copenhagen. It’s important to mention that the same bicycle street in Copenhagen which they brand as the best bike street in Europe (Nf8rrebrogade) is avoided by many cyclists because they find it too crowded. That’s also why they have widened the lanes on that street to up to 4 meters on each side and blocked the street to all motorized vehicles but busses (because Copenhagen is so lazy’ regarding the rights of cyclists). And the same overflowing parking structures foreigner planners love are hated by DSB and locals alike for being messy and a complication. So these are indeed prelmobs, no doubt. But they are what I would call luxury prelmobs (the type of problem scandinavia is overflowing with) and not massive, deep and systemic prelmobs like a big city in New York has, let alone a place like India or elsewhere. Question is, is it better to polish the rough sides of a pearl or try to start making the statue of David out of a big chunk of uncut granite?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *