Introduktion til Hardt og Negri på dansk

Mine tre venner Peter Nielsen, Pil Christensen og Lars Poulsen har skrevet en introduktion til Antonio Negri og Michael Hardts forfatterskab, tanker og analyser.

Bogen hedder Magt og Modstand og er udkommet på forlaget Frydenlund.

Michael Hardt og Antonio Negris arbejde har været meget omdiskuteret siden udgivelsen af bestsellerenEmpire i 2000. Og de er dybt præget af 21. århundredes omskiftelighed. Det viser deres fælles dynamiske tekster frem til Declaration fra 2012.

Mange venstreorienterede længes efter de gamle tider, hvor arbejderbevægelsen og den organiserede venstrefløj indtog en mere fremtrædende position i samfundsudviklingen, men Hardt og Negri afviser denne nostalgi og tilbageskuen.

De indentificerer derimod en række postive udviklingspotentialer i nutiden. Det er bl.a. derfor, de to forfattere er så omdiskuterede – og også derfor, at deres teorier kan bruges fremadrettet til en vej ud af krisen. 

Peter og Pil giver i den anledning interview til Modkraft.dk, der også anmelder bogen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *