A pro pos »På den 2. side«

Eskil Halberg har et læserbrev i Information, hvor han reflekterer over velfærd og frihed. Han henviser bl.a. til DR2-programmet På den 2. side, som jeg også deltog i:

Venstrefløjen burde måske kigge mod den liberale Dennis Nørmark, der søndag den 21. oktober slog et slag for borgerlønsideen i tv-programmet Den 2. Side.

Nørmark fremhæver garanteret indkomst til alle borgere, arbejdsledige eller ej, som modsvar mod tyranniet mod de arbejdsløse. Nørmark har indset, at staten ikke bør stramme regler og kontrol unødigt.

En borgerløn til alle ville spare staten og dens borgere for henholdsvis økonomisk og personlig lidelse.Nørmark erkender nemlig det(som få politikere tør), at fuld beskæftigelse ikke er en mulighed i vores samfund. Derfor er det heller ikke meningsfuldt at piske de arbejdsløse.

Venstrefløjen bliver ikke fornyet af mere kontrol og umyndiggørelse af dem, der aktuelt ikke har et arbejde. Velfærd bør handle om frihed, ikke om arbejde. Det er forskellen på progressiv reformpolitik og sovjetisk arbejdspolitik.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *