Breaking #ponygate på modkraft.dk

pony03

Jeg hjælper for tiden til på modkraft.dk, mit gamle eksamensprojekt fra 2000, der er presset på skriveressourcer.

I går havde vi på redaktionen fornøjelsen af at lave breaking news på nyheden om, hvem der slog familien Plums pony »Tarzan« i hjel i Tisvildeleje i lørdags.

Modkraft var tidligere på dagen blevet kontaktet og spurgt, om vi ville offentligøre et brev fra Camilla Plums søn, Carl Plum, til hans mor. Efter at have læst brevet og tjekket dets autenticitet, var vi ikke i tvivl.

Læs artiklen »Camilla Plums søn erkender ponyslagtning« på modkraft.dk

Læs »Carl Plums brev til sin mor« på modkraft.dk

tweet_pony

Modkraft.dk tvunget i knæ

Offentliggørelsen af brevet og medfølgende nyhedsartikel medførte så voldsom trafik, at modkraft.dk næsten øjeblikkeligt blev lagt ned, af det webjournalist Ernst Poulsen på Twitter kaldte et EB-DDoS angreb: når et velmenende link fra ekstrabladet.dk lægger et mindre site ned.

(EB-DoS er nok mere korrekt, da det ene ‘D’ i DDoS jo står for ‘distributed’, hvad der jo ikke er tale om i denne situation)

Blandt de øvrige refleksioner efter onsdagens scoop er, at Politiken og Ekstra Bladet kontaktede os, og tjekkede op på brevet og historiens autencitet, mens BT uden yderligere dikkedarer copy-pastede brevet fra modkraft.dk og kørte historien på bt.dk.

Læs »Forfærdet Carl Plum: Jeg elsker dig mor« på ekstrabladet.dk

Læs »Plums søn indrømmer: Ponyen skulle spises til Skt. Hans« på bt.dk

Læs »Camilla Plums søn erkender drab på pony«

Modkraft.dk gik viralt

Filip Wallbergs projekt »de virale nyheder«, tildelte i går aftes både nyhedsartiklen og brevet status som virale nyheder, baseret på antal delinger på sociale medier.

viralnews_dump

De virale nyheder torsdag kl. 8.46. To gange modkraft.dk-indhold i top ti.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *