Sejlivet eksamenprojekt lukker efter 17 år

Screendump af modkraft.dk, juni 2000

1 februar 2000 lancerede jeg modkraft.dk som et eksamenprojekt på et kursus i webjournalistik. Jeg holdt en pause fra medie fra 2004 til 2008 hvor jeg vendte tilbage som blogger. Jeg bloggede på livet løs indtil 2013.

Fra april 2015 har jeg lagt kræfter i en genopretning og omstrukturering af modkraft.dk, der på det tidspunkt var gået i stå. Sammen med gode folk forsøgte vi at gentænke mediet, og planlagde en omlægning, så sitet kunne blive teknisk up to date. Fra foråret 2016 overtog jeg som en midlertidig foranstaltning funktionen som ansvarlig overfor Pressenævnet med titel af ansvarshavende redaktør.

Genopretningen af Modkraft er trukket ud, og de positive resultater er udeblevet. I januar 2017 besluttede Monsun, Modkrafts ejer og forudsætning for at mediet har eksisteret i 17 år, at de ikke længere har ressourcerne til at holde Modkraft oven vande. Dermed lukker Modkraft den 1. februar.

Jeg har udtalt mig om lukningen til b.dk ($), er blevet interviewet til Q&A på Radio24Syv (fra 12:20), taget en tur i P1 Morgen og Kristeligt Dagblad har også bedt om kommentar ($).

Jeg har også givet en kommentar til modkraft.dk om lukningen: Modkraft-stifter: »Verden har ikke brug for medier, hvor venstrefløjen piller sig i navlen«

Information har interviewet mig til en reportage fra redaktionslokalerne.