Occupy Copenhagens kaffeaftale med Danske Bank møder skepsis

Occupy Copenhagen har besluttet at takke ja til en invitation til kaffe med Danske Banks topchef Eivind Kolding. Invitationen kom i forlængelse af balladen om Danske Banks kampagne ‘New Normal demands New Standards’, der bl.a. lånte af Occupy-bevægelsens symbolik.

Fra Modkraft.dk:

– Occupy er en åben og imødekommende bevægelse. Vi har derfor sagt ja til at mødes, og vi ser frem til at have en konstruktiv dialog, siger han til Ritzau.

– Vi regner med, at vi skal diskutere bankernes rolle i samfundet og deres kampagne – både i forhold til hvad de mener at sige, og hvordan den er blevet forstået udefra, tilføjer han.

Occupy Copenhagen’s beslutning mødes med skepsis rundt omkring. Eskil Halberg skriver på sin blog:

Occupy er måske i gang med, at gentage den samme fejl som Danke Bank gjorde. Der er grænser for hvad man kan gå i dialog med uden det ser latterligt ud.

Forleden kom det frem at den københavnske del af Occupy-bevægelsen skal til et dialogmøde med Danske Banks ordførende direktør Eivind Kolding. Det virker efter mine begreber meget besynderligt. For hvad kan en Occupy-gruppe i København dog få ud af sådan et møde?

Bloggeren Lars-Emil Woetmann, der selv er blevet inviteret på kaffe, skriver således:

I mellemtiden er Occupy Danmark blevet inviteret til et lignende møde. De har helt sikkert haft kvaler på et andet niveau med at forholde sig til omklamringen end herskrivende, men er, så vidt rygtet siger, endt med at takke ja. Forskellen på dem og jeg er, at jeg ikke repræsenterer nogen og iø. ikke interesserer mig specielt meget for banker – udover, at jeg mener, at det er helt nødvendigt i det mindste at lægge dem i håndjern, hvis vi ikke kan nationalisere dem. En stor finanssektor er en stor snylter.

(…)

I alle tilfælde gav invitationen anledning til en række overvejelser over kapitalmagtens klamme favntag, venstrefløjsparadokser, begivenhedshacking og mere banalt: mit eget ansvar som samfundsmedlem. Det følger.

Læs også indlægget Danske Banks elendigheder fortsætter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *