»Well played, Occupy, well played«

Jeg skriver om Danske Bank, kaffeaftaler og Occupy Copenhagen på Kforum.dk

Efter Occupy Copenhagens møde med Eivind Kolding udsendte bevægelsen en falsk pressemeddelelse, som tvang Danske Bank til at afvise at ville kompensere staten ift. kapitalindskuddet i bankpakke 2.

Danske Bank har ivrigt forsøgt at fremstille sig selv som socialt bevidste. Først igennem deres kampagne – dernæst ved at invitere os til dialogmøde. Men hvis de virkelig var socialt bevidste ville de også være klar til at skride til betydelig handling.

Danske Bank bød os op til dans, og vi mødte idag deres hoax med en hoax. Det gjorde vi for at fremstille dét, vi hele tiden har vidst: at Danske Bank ikke er villig til at foretage nogle reelle etiske forandringer. Deres invitation til dialogmøde var aldrig andet end varm luft.

Hos Politiken takker Occupy for opmærksomheden.

Fra mit indlæg på Kforum.dk:

Begivenhedshacking

Kaffeaftalen som mediebegivenhed gør den også til en styrkeprøve mellem budskaber. Bankens interesse er at signalere forbrødring og mindelig debat, og Occupy Copenhagens interesse er at fastholde konflikten mellem banker og samfund.

Den endelige afvikling af begivenheden er således et resultat af en forhandling om setting, billeder og åbenhed. Danske Bank ønskede ikke medietilstedeværelse under selve mødet, på trods af Occupys ønske om fuld transparens. Bevægelsen havde således allerede en forhåndsaftale med DR, der gerne ville dække mødet.

Occupy har altså i stedet valgt at lægge deres version af debatten på nettet umiddelbart efter mødets slutning, samtidig med at de var aktive på Twitter før og efter.

Bolden ligger herefter igen på Danske Banks banehalvdel, og de kan vælge at afholde sig fra at kommentere Occupys udlægning eller at give deres version. Uanset hvad banken vælger, er amatørerne fra Occupy, trods bankens ønske om lukkethed, umiddelbart sluppet bedre fra varetagelsen af egne interesser, end Danske Banks professionelle k-folk.

Danske Bank har efter offentliggørelsen af Occupys referat ifølge Børsen afvist, at der vil blive tilbudt kompensation til staten for kapitalindskuddet i bankpakke 2.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *